De keuken van de apotheker

Zoete paprika

Dit is een heerlijk comfortfood gerecht, met Marokkaanse toets; ideaal bij deze regenachtige inzet van de herfst.

3 aubergines – ras el hanout – peper en zout – olijfolie – Griekse yoghurt – weinig gehakt – 2 puntpaprika’s – basmati-rijst – oesterzwammen – tomatenblokjes – feta – peterselie en koriander

Oven op 180 graden. Halve aubergines met olijfolie, peper en zout en ras el hanout 40 minuten in de oven. Erna deze mixen met yoghurt en olijfolie. Puntpaprika’s 5 minuten in de oven. Gehakt bakken. Oesterzwammen erbij. Aubergine-crème erbij. Rijst erbij. De vulling op de puntpaprika’s dresseren. Tomatenblokjes en feta erop. Afwerken met de kruiden. En nogmaals 7 minuten in de oven. (Herman)

Paprika is een ontzettend gezonde groente. Het bevat veel vezels en ook een flinke lijst aan voedingsstoffen: vitamine A, vitamine B1, B5, B6, B11, vitamine C, vitamine E en K, fytonutriënten, mineralen en anti-oxidanten.