• Mooi vanbinnen en vanbuiten

  Klaar voor een nieuwe start?

  Heeft jouw huid er wel eens beter uit gezien? Heb je soms het gevoel dat je lichaam te weinig energie heeft om de dag door te komen? En zou je blij zijn met dat kilootje minder? Heb je even geen zin meer in die zoveelste wandeling tijdens corona-tijd? Wil je wel veranderen maar weet je niet goed hoe en wanneer er mee te starten? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Rainpharma heeft de box Smart Nutrition Project in het assortiment. Dit is een kort, eenvoudig en verstandig programma voor een nieuwe start, een detox, een reset zeg maar. Wat kan ik voor je doen? Ik genoot de opleiding ‘orthomoleculair voedingsconsulent’ bij Rainpharma en kan je begeleiden bij het volgen van het programma. Al na 1 week voel je het verschil (dikke pluim voor jezelf), en je kan het programma ook lange tijd volgen aan minder strenge regels. Nog even en je voelt wat je al lang verlangde.

 • Persoonlijk advies

  Griepvaccins

  Alle griepvaccins zijn al bijna de deur uit. Spijtig genoeg was er dit jaar een groot tekort aan vaccins geproduceerd, waardoor we veel risico-patiënten moesten teleur stellen. Het enige dat we nog kunnen voorstellen om zich wat te wapenen tegen de griep is Oscillococcinum. Het is een homeopathisch geneesmiddel dat traditioneel gebruikt wordt bij de behandeling van grieptoestanden: rillingen, spierpijn, koorts, hoofdpijn.
  Oscillococcinum verkort de duur van de griepsymptomen. Tijdens de blootstellingsperiode aan griep kan een wekelijks gebruik de intensiteit van deze symptomen verminderen. Indien iemand de griep zou hebben is er ook een top product nieuw op de markt ter ondersteuning van uw natuurlijke weerstand en de luchtwegen, met heel hoge dosissen aan vitamines en het natuurlijke antibioticum en antiviraal product Pelargonium: Imunixx G7. Zo kan je de duur van de ziekte ook verkorten.

 • Nieuwsbericht

  Deliver a Friend

  Het is een vervelende periode voor velen. We denken aan en zien in het nieuws het virus bijna constant voorbij komen, hopelijk enkel figuurlijk. Zo komen we op het idee in de apotheek om dit voor te stellen: “Deliver a friend”. De collega die nu ook thuis werkt, je zoon die vaker op kot blijft, je oma in het woonzorgcentrum… We zien elkaar in deze tijden dan wel minder, maar dat wil niet zeggen dat we er niet voor elkaar zijn. Wil je iemand die je graag ziet met een cadeautje laten weten dat je aan hem of haar denkt? Jij kiest het perfecte cadeautje uit de apotheek. We hebben ondertussen het nieuwe merk Rainpharma met z’n fantastisch natuurlijke en lekker geurende producten, waar je groot of klein blij kan mee maken. En je voegt een persoonlijke boodschap toe bij ons in de zaak. Wij leveren dit gratis in groot Herzele bij jouw vriend aan huis en die is verrast door jouw liefdevolle attentie. Vraag ernaar in onze apotheek en we helpen je meteen graag verder met het idee dat je in gedachten had.

 • Nieuwsbericht

  Herfstvakantie

  Wij zijn open zoals gewoonlijk, behalve op maandag 2 november. Zorg voor elkaar!

 • Persoonlijk advies

  Corona

  We zijn nog niet zeker of het strengste deel van de corona-tijd wel achter ons ligt. Of de wereld ooit nog zo zorgeloos voort zal draaien als voorheen, blijft nog maar de vraag. Hoe ga je die corona-quarantaines en maatregelen met de juiste spirit door komen? Hier komt m’n hoed, gewoon al voor iedereen om het vol te houden. Echter, we hebben in de apotheek nog enkele handige randproducten, naast de typische mondmaskers, zeepjes en ontsmettende gels, die goede hulpmiddelen kunnen zijn.

  Hoe kan bijvoorbeeld de gemiddelde drager van een mondmasker huidproblemen vermijden? Dat is door de huid schoon te houden en te beschermen. Of je nu een wandeling maakt met de hond, gaat sporten in het park of een hulpverlener bent: dit zijn de beste tips om de huid van je gezicht gezond te houden als je een mondmasker draagt om besmetting te voorkomen. Reinig je huid met een mild product na het afzetten van je mondmasker. Breng een hydraterende crème aan met barrière-ondersteunende ingrediënten en voorkom huidproblemen met een beschermende zalf. Door vele malen je handen te ontsmetten kunnen deze heel droog worden en een goede handcrème is dan nodig om je huid te gaan herstellen. Ook hebben vele mensen last van droge ogen door de lucht die passeert langs het mondmasker en daarbij kunnen geschikte hydraterende oogdruppels terug soelaas bieden. Voor de aangedampte brillen bestaat er een spray om deze aandamping te voorkomen. Om je weerstand te verhogen zijn er geschikte voedingssupplementen op de markt en ook een goede mondhygiëne is essentieel. Vitis gezond tandvlees tandpasta en mondspoelmiddel zijn goede producten daarbij. En naast onszelf is het uiteraard ook belangrijk om onze omgeving goed te ontsmetten deze periode.

  • micellair water voor de gevoelige huid
  • Toleriane ultra crème of spray
  • Cicaplast balsem of Cicalfate crème
  • handcrème
  • Hyabak
  • Thealoz
  • Systane
  • Hyal
  • Artnog spray
  • Imunixx
  • Bimunixx
  • Vitis gezond tandvlees tandpasta
  • Vitis gezond tandvlees mondspoelmiddel
  • Dettol

 • Op micro-avontuur dichtbij

  Back to basic kamperen

  Ook in de herfst is het goed om onze blos op de wangen en de fonkel in onze ogen te houden. Gelukkig gezond en mooi fit blijven kan je door veel buiten te komen. Een spreekwoord uit Zweden zegt: ‘There is no bad weather, only bad clothing’. Ik dacht, we dompelen ons eens helemaal onder in de bladeren, de regen en de modder en deden dit in Zeeland, letterlijk met de schoentjes in het nat. We fietsten ons een weg naar een plaats in de natuur, een stukje ongerept, waar we onze tent mochten opzetten en sliepen daar, ook al regende het bijna de hele nacht bijna binnen. Een avontuur brengt ervaringen en endorfines en is een gemakkelijke pijnstiller als ook geluksbrenger. En in de aarde gaan wroeten, kan evengoed dichtbij als aan de andere kant van de wereld. Zo zou ik heel graag elke seizoen eens een nachtje tent in de tuin proberen, voila, on the to-do list.

  Hoe kan je dichtbij toch het gevoel ervaren van een echte vakantie? Ik las dat deze ervaringen cruciaal zijn voor het welslagen van je vakantie.

  • Mentaal afstand nemen van je werk (bv. geen gsm of een grote wandeling om je hoofd leeg te maken)
  • Ontspanning (bv. zeezwemmen, een massage van de partner, hij ziet het liever omgekeerd, tja)
  • Controle hebben over je agenda (enkel doen waar je zin in hebt)
  • Nieuwe dingen aanleren en uitdagingen aangaan (leren klimmen bv.)
  • Iets betekenisvols doen (vrijwilligerswerk in de buurt)
  • Verbondenheid ervaren (romantiek met een lekker drankje, wat vuur en een goed gesprek)

 • Mooi vanbinnen en vanbuiten

  Oppeppers

  Onderbroken nachten, snel boodschappen doen, koken en papjes maken, de ene in bad, de andere in bed, luiers verversen, je huis proper houden, vuile neusjes, doorkomende tandjes, ‘mama moet mee spelen’, je werk, een beetje sport tussendoor, corona, mondmasker vergeten, oei weeral iets vergeten en terug naar de winkel. En wanneer moet een mens dan slapen? Ah, niet. En hoezo, neem je een tweede koffietje? Het is om even te slaperige ogen te vermijden. Naast lekkere espresso in de eethuisjes hier in Herzele, bestaan er ook snelle shotjes uit de apotheek die kunnen helpen als je even een dipje van vermoeidheid hebt of het echt nodig is om te presteren bijvoorbeeld tijdens de examens, op een date, een event of receptie waar je moet bijzijn, het werk waar je wil blijven stralen. 

  • Tonixx Plus
  • Tonixx B-activ
  • Tonixx gold
  • Tauritine
  • Defatyl energy
  • Defatyl boost
  • Neogenyl action
  • Aperop
  • Metarelax

 • De keuken van de apotheker

  Bloemkool

  Een vegetarische versie van kip curry salade heb je hier, snel en easy, op de getoaste boterham. Als u de kip toch mist, kan je dit gerecht heel goed serveren met het voorgenoemde gevolgelte dat je bijvoorbeeld in het weekend braadde. 

  1 kleine bloemkool – 1 ui – olijfolie – 8 eieren – curry poeder – komijn – chili poeder – Griekse yoghurt – mayonaise – peper en zout – dragon – citroen

  Oven voorverwarmen tot 230 graden Celsus. Bloemkool in kleine roosjes, geroerd met de versneden ui, beetje olijfolie, twee theelepels curry en een beetje zout en veel peper. Op een bakplaat 15 minuten in de oven. Eitjes hard koken (10 minuten). Saus maken: roeren van 100g Griekse yoghurt, 50g mayonaise, 1 theelepel curry, 1 theelepel komijn, een halve theelepel chili poeder, een beetje zout en dragon. Mengen van afgekoelde bloemkool, geprakte eitjes en de saus. (Ottlolenghi)

  Bloemkool is een heel gezonde groente en waarom? Er zitten heel wat vitaminen in, waaronder vitamine K, B6 en B11 , vele mineralen en een hoge hoeveelheid aminozuur tryptofaan. Vitamine C is ook van de partij. Samen met fytonutriënten doet deze dienst als antioxidant. Deze stoffen zijn belangrijk want ze helpen mee kanker te voorkomen. Antioxidanten vernietigen vrije radicalen die celschade en DNA-schade in het lichaam veroorzaken. Het bevat ook nog andere ontstekingsremmende verbindingen. Bloemkool bevat de grootste hoeveelheid calcium van alle groenten en is dus zeer gezond voor de botten.

 • De keuken van de apotheker

  Zoete paprika

  Dit is een heerlijk comfortfood gerecht, met Marokkaanse toets; ideaal bij deze regenachtige inzet van de herfst.

  3 aubergines – ras el hanout – peper en zout – olijfolie – Griekse yoghurt – weinig gehakt – 2 puntpaprika’s – basmati-rijst – oesterzwammen – tomatenblokjes – feta – peterselie en koriander

  Oven op 180 graden. Halve aubergines met olijfolie, peper en zout en ras el hanout 40 minuten in de oven. Erna deze mixen met yoghurt en olijfolie. Puntpaprika’s 5 minuten in de oven. Gehakt bakken. Oesterzwammen erbij. Aubergine-crème erbij. Rijst erbij. De vulling op de puntpaprika’s dresseren. Tomatenblokjes en feta erop. Afwerken met de kruiden. En nogmaals 7 minuten in de oven. (Herman)

  Paprika is een ontzettend gezonde groente. Het bevat veel vezels en ook een flinke lijst aan voedingsstoffen: vitamine A, vitamine B1, B5, B6, B11, vitamine C, vitamine E en K, fytonutriënten, mineralen en anti-oxidanten.

 • Persoonlijk advies

  Cholesterol onder controle

  Cholesterol wordt door je lichaam zelf geproduceerd en slechts een kwart van je voedsel bepaalt je cholesterolwaarden. “Een te hoge cholesterol” wil eigenlijk zeggen dat de verhouding LDL-cholesterol, low-density-lipoprotein, op HDL-cholesterol, high-density-lipoprotein, te hoog is. Je kan je bijvoorbeeld als jonge persoon perfect fit voelen en toch in je bloedwaarden te hoge LDL waarden vaststellen. Als je weet dat er mensen in je familie last hebben van “een te hoge cholesterol”, is het een goed idee om je bij de dokter te laten testen. Je genen spelen mee hierin; daar is weinig aan te doen. Eveneens, als je je eigenlijk wel goed in je vel voelt, maar toch heel bourgondisch eet, even langs bij de dokter voor een bloedprik ter controle. Je voelt je dus niet ziek, maar waarom is het zo belangrijk dit te behandelen? In onze Westerse wereld staan hart- en vaatziekten bovenaan de lijst van meest voorkomende doodsoorzaken. Een slechte verhouding van de cholesterolwaarden veroorzaakt plaques in de vaatwanden en bijgevolg aderverkalking. Wat kan je doen? Uiteraard, met een gezonde levensstijl kan je zowel HDL verhogen als LDL verlagen. Avocado, olijfolie,… Er zijn vele lekkere voedingsmiddelen die deze gezonde LDL-cholesterol bevatten. Omega 3 innemen bijvoorbeeld is ook een goed idee, via voeding of via een supplement. Daarnaast… Er bestaan op de markt plantaardige supplementen, rode rijst extract, waarbij studies aangeven even goed te werken als de geneesmiddel variant. Dit zijn producten die op zich de cholesterolwaarden verbeteren. Ja, zelfs de bijwerkingen zijn dezelfde als deze van het chemisch geneesmiddel. Deze zijn zonder voorschrift, maar kies altijd voor een kwalitatieve firma. Typische bijwerking van cholesterolverlagers, geneesmiddel of voedingssupplement, is kramp in de spieren. Daarom combineer je deze best onmiddellijk en dagelijks met magnesium en/of enzyme Q10. Vraag gerust meer uitleg indien u dit wenst.

  • Arterin
  • Artecholin
  • Cholesfytol plus
  • Cholixx

 • Mooi vanbinnen en vanbuiten

  Furterer, 60 jaar van geneugten voor uw haar

  We hebben een nieuwe productlijn voor het haar beschikbaar in onze apotheek. Furterer haarproducten gebruiken de natuur als basis. Ze bieden een antwoord op probleemhoofdhuid met verschillende producten met essentiële oliën en hebben ook een compleet voorstel aan producten op basis van plantenextracten voor de dagelijkse schoonheidsrituelen. René Furterer groeit op in een dorpje in de Provence en daardoor worden zijn zintuigen al heel vroeg aangescherpt door de parfums en kleuren die zijn latere formules zullen inspireren. Enkele jaren later gaat hij in Parijs in het salon van zijn vrouw als kapper aan de slag. Op dat moment dromen vrouwen van blonde krullen à la Marilyn Monroe… Maar geen enkele verzorging kan het haar herstellen dat door al deze technieken beschadigd is. Zijn antwoord? De ontwikkeling van de Revitaliserende Crème die tot op de dag van vandaag het meest ondervoede haar verzorgt en sublimeert. Daarna ontwikkelt hij Complexe 5, een wonderelixir van etherische oliën dat een onmisbare schoonheidsverzorging wordt. René Furterer brengt op dat ogenblik een vernieuwende visie in de praktijk: “Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, net als een plant op een vruchtbare bodem. We hebben in de apotheek uitgebreide opleidingen gekregen over deze producten en helpen jullie met veel plezier verder.