De keuken van de apotheker

Aubergine

Groente is opnieuw pronkstuk van het gerecht, de rest is bijzaak. Super lekker bij deze aubergine is een gegrild stukje kip op de barbeque. Santé met een glaasje rode wijn!

3 aubergines – olijfolie – 240g kikkererwten – 1.5 koffielepel komijnzaad – 1 kleine citroen – 100g Griekse yoghurt – 10 g verse munt – 15g peterselie peper en zout

Oven op 250 graden. Aubergines in schijven van 1 cm snijden. Mengen met olijfolie, peper en zout. Op een bakplaat 40 minuten grillen in de oven. Kikkererwten prakken met een vork. Daarbij fijngesneden vruchtvlees van de citroen en het komijnzaad. Griekse yoghurt mengen met olijfolie, een beetje water, de kruiden en peper en zout. De aubergines opdienen met een schep kikkererwten en besprenkelen met de yoghurt. (Ottolenghi)

Aubergines bevatten veel vezels dus zijn zeker gezond. Ze zijn ook rijk aan vitamine C en kalium. Kalium heeft een positief effect op het hart.