Mooi vanbinnen en vanbuiten

Evy is een topcoach

Na twee zwangerschappen en in totaal 16 maanden borstvoeding in ongeveer drie jaren, zijn mijn spieren slappe voddekes geworden. Gelukkig bouw je spiermassa heel snel op. In een normale situatie. Echter spieropbouw bij het ontzwangeren gaat niet in 1 2 3. Ik heb me voorgenomen: drie maanden kokon Maurice, drie maanden gaan zwemmen, 1x/week, om vanaf 6 maanden een looptrainingsschema te gaan volgen, en dat van ons Evy Gruyaert. Haar start-to-run app vind ik voor de beginnende loper een echte aanrader. Evy’s stem werkt aanmoedigend en is warm. Elk loopje is een uitdaging en de training verloopt telkens anders dus je raakt het niet beu. Het doel voor mij is 29 september 2020, de Early Bird Run in het Zwin. Dit is m’n eerste inschrijving ooit voor een loopwedstrijd. Spannend! Ik zie mij wel bij het krieken van de dag mee omhoog fladderen tussen de vogels die ontwaken. Ik ben een echte vroege vogel dus de titel is op mijn lijf geschreven. Je kan aangenaam trainen in Herzele op de bestaande en binnenkort nieuw aangelegde schorspaden. Een sportend lichaam moet ook goed gevoed worden met de juiste producten. Hierbij een lijstje van de producten die je kunnen helpen en waarom.

 • Algemene sportvitaminen bevatten hoge dosissen vitaminen, mineralen en spoorelementen.
 • Magnesium draagt bij tot de normale werking van de spieren en vermindering van vermoeidheid.  
 • Etixx isotonic is de ideale isotone dorstlesser. Deze kan je drinken voor en tijdens de inspanning voor optimale hydratatie (elektrolyten & vocht) en brandstof (koolhydraten). Het vult de elektrolyten die we verliezen via zweet opnieuw aan. Een voorbeeld van een evenwichtige samenstelling voor atleten: 3u vooraf: 500ml Etixx Isotonic, 10 minuten vooraf: 250ml Etixx Isotonic.
 • Tijdens de inspanning kan Carbo-Gy voor extra aanvulling van koolhydraten zorgen. Bij extreme koude wordt deze ook aanbevolen. Energy Sport Bar of gel met ± 30 gram koolhydraten voor langdurig beschikbare energievoorraad, zijn gemakkelijk mee te nemen.
 • Na de sportprestatie is Recovery Shake met zeer hoogwaardige eiwitten (weiproteïne-isolaat) voor een snel herstel, van belang. Het bevat ‘snelle’ suikers voor een optimale aanvulling van het glycogeen in de spieren en is rijk aan vitaminen en mineralen.

En dan zijn er nog deze aanvullende producten, ook in de apotheek te verkrijgen, maar minder van belang bij de recreatieve sporter.

 • Chondro Gluco is er voor behoud van gezond kraakbeen en bindweefsel (pezen, ligamenten, gewrichten) en wordt ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen.
 • Beta Alanine Slow Release interessant wanneer je intensieve inspanningen langdurig aanhoud. Deze tabletten zijn ook ideaal om verzuring in de spieren uit te stellen.
 • Arginine zorgt voor een toename in bloed- en zuurstofvoorziening naar de spier. Deze tabletten bevatten ijzer dat bijdraagt aan een normale energiehuishouding en verhoogt het aeroob vermogen en is dus ideaal voor duursporters.
 • Iron 125 AA is een hooggedoseerd ijzerpreparaat. Het bevat vitaminen en mineralen die bijdragen tot betere opname van ijzer. Het verhoogt het transport en de opslag van zuurstof in de spieren.
 • HMB met eiwitten die de spierafbraak verminderen en de spieropbouw na de training ondersteunen. HMB is een afbraakproduct van het essentiële aminozuur leucine dat belangrijk is voor de eiwitsynthese.
 • High Protein Shake met kwalitatieve eiwitten voor optimale spiergroei. Bestaat uit >95% puur Wei Isolaat (24 gram eiwitten), zonder extra toevoeging van koolhydraten, vetten en zout. Ideaal product tijdens de voorbereidingsperiode, na rustige recuperatie training of ter ondersteuning van gewichtscontrole.